Op deze pagina vindt u de veelgestelde vragen over Keralit en de verschillende producten. Wij doen ons best om zoveel mogelijk vragen hiermee te beantwoorden. Mocht uw vraag er toch niet bij staan kunt u uw vraag stellen via het contactpagina op onze contactpagina.

Professional (4)

Bij welke afname is Keralit op maat te verkrijgen?

Keralit kan op lengte worden gekort bij een minimale afname van 200 strekkende meter.

Kun je Keralit strak monteren zonder koppelstuk?

Bij zowel Keralit gevel- en dakrand panelen wordt het niet geadviseerd om deze te verlengen zonder koppelstuk. Voor het verlengen van het gevel- of dakrandpaneel (maximaal 12 meter) dient u bij de gevelpanelen gebruik te maken van artikel 2813, artikel 2818 en artikel 2816, en bij de dakrandpanelen artikel 2838. Deze dient u strak tussen de panelen te plaatsen.

Waarom moet Keralit geventileerd worden aangebracht?

Keralit is een kunststof holkamer product. Aan de achterzijde van het paneel kan er door kou-, warmtewisseling condensvorming ontstaan. Doordat u Keralit geventileerd aanbrengt verdwijnt deze condensvorming op een natuurlijke manier. Wanneer deze ventilatie niet gewaarborgd zou zijn betekend dit dat het vocht uw houtwerk of muur in kan trekken met alle nare gevolgen van dien (rotting/schimmels).

Zijn er ook DWG of autocad tekeningen van Keralit?

Alle principedetails van Keralit gevel- en dakrandpanelen zijn beschibaar  in pdf/dwg/dxf formaat van zowel het assortiment als de standaard situaties. Klik hier om rechtstreeks naar de tekeningen te gaan.

Gevelbekleding (6)

Is Keralit gevelbekleding uit voorraad leverbaar?

Ja, Keralit gevelbekleding is uit voorraad leverbaar op elke gewenste locatie in België. Voor modellen en kleuren zie hier.

Wat voor onderhoud heb ik aan Keralit gevelbekleding?

Het Keralit paneel heeft geen onderhoud nodig. Indien noodzakelijk geacht kan het paneel worden schoongemaakt met Keralit speciaal reiniger (artikel 2861) of met een sopje van zachte zeep. Er dienen echter geen oplosmiddelen en of schurende schoonmaakmiddelen gebruikt te worden.

Kan ik de Keralit gevelpanelen op het houtwerk plaatsen?

Het is belangrijk dat bij Keralit gevelpanelen de ventilatie achter het product wordt gewaarborgd. Wanneer u dit niet realiseert kan dit in de toekomst tot vervelende situaties leiden zoals rotting van het houtwerk of schimmelvorming op de muur.

Wat is de h.o.h montageafstand van Keralit?

Keralit gevelpanelen dienen om de 30 cm te worden geschroefd op goed uitgelijnd verduurzaamd regelwerk.

Kan Keralit gevelbekleding worden gelijmd?

Nee. Schroeven is voorgeschreven. Keralit dient op goed uitgelijnd, verduurzaamd regelwerk h.o.h 30 cm. te worden geschroefd.

Kan Keralit tegen hoge temperaturen van lichtspotjes?

U kunt lichtspots monteren in uw Keralit paneel. Er wordt wel geadviseerd flexibele spots te gebruiken met dubbele ring, zodat de lichtspot niet rechtstreeks in contact komt met het Keralit paneel. Nog beter is om LED verlichting te gebruiken, deze zetten aanzienlijk minder stroom om in warmte ten opzichte van halogeenverlichting hetgeen gunstig is voor minder stroomverbruik en warmteafgifte.

Algemeen (11)

Is Keralit te schilderen?

Nee, wij adviseren u de Keralit producten niet te schilderen. Kijk hier voor het ruime assortiment kleuren.

Mag ik Keralit oppoetsen met een wax soort?

Keralit oppoetsen met wax is overbodig. Het kan zelfs nadelig zijn voor de uitstraling van het product. De wax kan zich namelijk ophopen in de nerfjes van de Renolitfolie en een doffe uitstraling geven.

Kunnen kleine beschadigen ook worden verholpen?

Voor kleine beschadigingen zijn er bij uw dealer Keralit kleurstiften verkrijgbaar.

Hoe kan ik groene aanslag verwijderen?

Groene aanslag kan worden verwijderd dmv. Keralit speciaal reiniger of een lauw sopje met alles-reiniger. Let op! geen oplosmiddelen en of schurende schoonmaakmiddelen gebruiken. Het lauwe sopje even in laten weken op de aanslag en daarna met een zachte doek schoonmaken.

Is Keralit in alle gewenste kleuren verkrijgbaar?

Keralit is in vele kleuren leverbaar. Voor het complete kleurenoverzicht klik hier, kies het model en bekijk daarna de verschillende kleuren.

Zit er aan beide kanten van Keralit een beschermfolie?

Keralit gevel- en dakrandpanelen zijn uitsluitend aan de zichtzijde gefolieerd ter bescherming van oppervlakte beschadiging.

Op welke lengte is Keralit leverbaar?

Keralit gevel- en dakrandpanelen zijn uit voorraad leverbaar in 6000 mm. Is een andere lengtemaat gewenst? Informeer naar de voorwaarden bij uw dealer.

Hoe lang is de garantie en waarop?

Keralit geeft 10 jaar garantie op zowel de basis van het product, als op kleurechtheid.

Zijn er referenties en ervaringen met Keralit?

Heering Kunststof Profielen BV is producent van Keralit gevel- en dakrandpanelen, en levert haar materialen via de daarvoor aangestelde dealers. Voor referentieadressen zou u navraag kunnen doen bij deze dealers. Klik hier voor verkoopadressen bij u in de buurt.

Is Keralit ook isolerend?

Keralit is een holkamer product welke geventileerd op een regelwerk aangebracht dient te worden. De isolatiewaarde is door de ventilatie dan ook nihil.

Zijn er ook Keralit platen?

Er zijn geen Keralit platen leverbaar. U zou als alternatief van onze Keralit dakrandpanelen de neus kunnen zagen zodat u een vlakke ‘plaat’ over houd. Dit beperkt zich dan wel tot een maximum van 300 mm.

Dakrandbekleding (4)

Zijn Keralit dakranden ook in pure colours leverbaar?

Het Keralit dakrandsysteem is niet in pure colours leverbaar, maar wel in vele classic colours. Voor het complete kleurenoverzicht klik hier en kies de kleur die bij u past.

In welke breedtes is Keralit dakrandsysteem verkrijgbaar?

Het Keralit dakrand systeem is in 2 verschillende breedtes leverbaar, namelijk 150 mm en 300 mm. U kunt de dakranden echter eenvoudig zagen naar de door u gewenste maat.

Is Keralit dakrandbekleding uit voorraad leverbaar?

Ja, Keralit dakrandbekleding is uit voorraad leverbaar op elke gewenste locatie in Nederland. Voor modellen en kleuren zie hier.

Kan ik Keralit op het bestaande houtwerk plaatsen?

Het is belangrijk dat bij Keralit dakrandpanelen de ventilatie achter het product wordt gewaarborgd. Wanneer u dit niet realiseert kan dit in de toekomst tot vervelende situaties leiden zoals rotting van het houtwerk of schimmelvorming op de muur.