Potdeksel

Het potdeksel gevelpaneel is in Nederland een zeer populair model gevelbekleding. Potdekselen is het horizontaal aanbrengen van planken, waarbij de onderliggende plank iets onder de bovenliggende plank steekt. Hierdoor wordt een goede afwatering verkregen. Potdelselwerk wordt in de Zaanstreek een getrapte betimmering genoemd. Ook wordt potdeksel vaak genoemd als Zweeds rabat of vlotdelen.  Potdeksel kan niet als verticale gevelbekleding worden gebruikt.

Potdeksel gevelbekleding zowel modern als klassiek

Potdeksel komt oorspronkelijk uit de scheepvaart en is in der loop van tijd als gevelbekleding toegepast. Potdekseldelen passen daardoor uitstekend bij authentieke klassieke projecten, maar wint de laatste jaren sterk aan populariteit in de moderne woningbouw. Keralit gevelpanelen heeft een model uitgevoerd in oerdegelijk kunststof met of zonder houtnerf in diverse fraaie kleuren. Naast het potdeksel model beschikt Keralit gevelbeplating ook over 2 schitterende sponningdeel modellen. De sponningdeel 143 is het klassieke model gevelbekleding, al jaren toonaangevend in de markt. Het nieuwe model sponningdeel 190 mm is ideaal voor een moderne strakke afwerking voor bijvoorbeeld uw borstwering of dakkapel.

Modelmonster potdeksel

Wilt u bekijken of het potdeksel past bij uw woning? Vraag dan vandaag nog één of meerdere kleurmonsters op. U kunt ook van de andere beschikbare Keralit modellen gratis een kleurmonster aanvragen, zodat u een juiste keuzen kunt maken. Want voor uw woning wilt u toch alleen het beste? Wilt u gelijk verkoopadressen aanvragen van Keralit dealers bij u in de buurt klik dan hier.